ILLÉS Borászat - Káptalantóti

Kisbirtok

Teljes cím:

413 hrsz

Telefon:

+36305630606

Ügyvezető igazgató:

Illés Anita

Kereskedelmi igazgató:

-

Marketingigazgató:

-

Szőlészet vezető:

Illés Anita

Főborász:

Illés Anita

A birtok története:

Borászatunkat 2020.évben alapítottuk. Kezdetekben 4 ha területet műveltünk, majd hamarosan 7,5 ha-ra bővült a területek nagysága. Első generációs borászat vagyunk, ahol még nincsenek kőbe vésett folyamatok, így a hagyományokat szem előtt tartva, de a mai kor igényeinek megfelelve készítjük borainkat. Fontos számunkra a fenntarthatóság, az organikus szőlőművelés, és a borok készítésénél is a lehető legkevesebb beavatkozásra törekszünk. A számunkra fontos értékek – hitelesek legyünk, a letisztultság, természetesség – ugyanúgy jelen van a borainkban, mint a termőhely sajátosságai.

A pince és a hozzá tartozó üzem bemutatása:

Borászatunkat egy közel 130 éves kőházban és annak gyönyörű boltíves kő pincéjében működtetjük. Az épület felújítását 2023 nyár végén fejeztük be, így a termést már a saját pincénkben tudjuk feldolgozni. Borainkat acéltartályban és tölgyfahordókban készítjük.

Az ültetvény bemutatása:

Területeinket 2019.évben vásároltuk meg. Fő célkitűzésünket követve, organikus gazdálkodás mellett műveljük szőlőterületeinket. Kezdetekben 4 ha, majd jelenleg 7,5 ha termő területen gazdálkodunk, Olasz rizling, Rajnai Rizling, Sauvignon blanc, Sárga muskotály, Szürkebarát, Zöld veltelini, Kékfrankos és Cabernet Franc és új telepítésű Chardonnay fajtákkal. Borainkat a Badacsony borvidék tradícióit figyelembe véve, de modern szemlélettel készítjük. Vulkanikus boraink a termőhely elegáns üzenetét közvetítik.

A birtok borai:

Badacsonyi Cuvée (fehér bor) Badacsonyi Olasz rizling NAPKŐ Badacsonyi Rajnai Rizling Badacsonyi Sárga muskotály Badacsonyi Kékfrankos Badacsonyi Cabernet Franc

Vendégfogadás és egyéb szolgáltatások:

Húsz fő fogadására alkalmas kóstoló teraszunkról a badacsonyi borvidék tanú hegyiben gyönyörködve lehet borainkat kóstolni.

Természeti és kulturális látnivalók a környéken:

Csobánci vár, Szigligeti vár, Badacsony hegy, Szent György hegy Balaton

Erre a birtokra szavazok