Ikon Borászat - Látrány

Középbirtok

Teljes cím:

8681 Látrány, Szent Borbála u. 1.

Ügyvezető igazgató:

Kvák Emil

Kereskedelmi igazgató:

Kvák Emil

Főborász:

Csönge Balázs

A birtok története:

A Dél-Balaton kiváló fekvésű dombjai között, Balatonlelle határában meghúzódó Rádpuszta évszázadokon keresztül a Tihanyi Apátság nagy becsben tartott szőlőbirtoka volt. Itt épült fel 2007-ben néhány borszerető ember munkájának gyümölcseként az IKON Borászat. Az IKON borok stílusához a pincészet egyik megalkotója, Konyári János szakértelme biztosít alapot.

A pince és a hozzá tartozó üzem bemutatása:

A gyönyörű környezetben megépült pince nemcsak esztétikus, de megfelel a kor minden elvárásának. Gravitációs feldolgozással készítünk magas minőségű borokat.

Az ültetvény bemutatása:

A Balaton déli partján ritkaságnak számít az IKON Borászathoz tartozó, egybefüggő 39 hektáros szőlőbirtok. Az ültetvény közvetlen a borászat mögött terül el, fő fajták: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Shiraz, Pinot Noir. A fehérborok alapanyagát a környékbeli termelőktől vásároljuk fel.

A birtok borai:

A zászlóshajó, a Cabernet franc - Evangelista, illetve a merlot alapú bordói házasítás, az Ikon Tulipán.

Vendégfogadás és egyéb szolgáltatások:

Borkóstolásra és pincelátogatásra egész évben szeretettel várjuk a kedves érdeklődőket. Vendégeinket arra kérjük, érkezési szándékukat jelezzék e-mailen, vagy telefonon, hogy egyeztetni tudjunk a megfelelő időpontról.

Erre a birtokra szavazok