GOBRI Pince - Gyöngyöstarján

Kisbirtok

Teljes cím:

Pozsonyi utca 14

Email cím:

hello@gobri.eu

Weboldal:

www.gobri.eu

Telefon:

+36202619702

Főborász:

Ludányi Gábor

A birtok története:

Ludányi Gábor a Gobri pince borásza tulajdonosa. Mátrai borvidéken belül Gyöngyöstarjánban élek és tevékenykedem. 2008-tól „készítek” bort. Azért tettem idézőjelbe, hogy készítem, mert inkább a bor maga készül-alakul ki, én csak felügyelem és próbálom jó irányba terelgetni. Minden bor külön személyiség külön lény. Mikor lemegyek a pincébe akkor tiszta gondolat és tiszta lélek szükséges, mert megérzi a bor, ha nem olyan ember van ott vele. A borász és a bor között fontos a harmónia.

A pince és a hozzá tartozó üzem bemutatása:

A pince 400 hl tárolókapacitással rendelkezik. Föld felszínen van erjesztő tér, tartályokban hőcserélőn keresztül hideg vizet keringetek amivel irányítom az erjesztést, vöröseket kádon nyíltan erjesztem, fehéreknél alkalmazok hordós erjesztést is évjárattól, fajtától és hangulatomtól függően.

Az ültetvény bemutatása:

Családi birtokról van szó. 7.7 ha a termő ültetvény, ebből 2 ha 40 éves ültetvény a többi saját telepítésű. 2009-től folyamatosan apránként telepítettünk 2015-ig A jövő évben is telepítek, részben fajtaváltás lesz részben új telepítés. Olaszrizling, Zöldveltelini, Rizlingszilváni, Sárga muskotály, Kékfrankos és Cabernet franc fajtákból tevődik össze a fajtaösszetétel. 1 szálvesszős ernyőműveléssel termelünk minőségi boralapot.

A birtok borai:

2023-es Zöldveltelini száraz 2019-es Zöld veltelini (prémium) 2023-es Sárgamuskotály száraz 2023-es Kékfrankos rozé száraz 2023-es Késői szüretelésű édes sárga muskotály 2023-es Olaszrizling száraz 2019-es Cabernet Franc száraz

Vendégfogadás és egyéb szolgáltatások:

A pincénél a kóstolóteremben 18 főt tudunk vendégül látni hideg- meleg étellel. Kerthelyiségben jó idő esetén 30-36 főt. Van lehetőség dűlőtúrára is.

Erre a birtokra szavazok