Gervai János Pincészete - BUDAJENÖ

Kisbirtok

Teljes cím:

Ady Endre utca 3.

Telefon:

+36702054446

Ügyvezető igazgató:

Gervai János

Kereskedelmi igazgató:

Gervai János

Marketingigazgató:

Gervai János

Szőlészet vezető:

Gervai János

Főborász:

Gervai János

A birtok története:

2012 óta vezetem immáron kéthektáros borászatomat a sokra hivatott Etyek-Budai borvidéken. Feleségemmel, Dórával közös célunk egy igazi családi borászat megteremtése, ahol egyedi borokkal kedveskedhetünk vendégeinknek, megmutatva a borvidék értékeit, saját arculatát. Ennek megfelelően a család apraja-nagyja kiveszi a részét a szőlő és a pince körüli tennivalókból, így válik igazi családi borászattá a vállalkozásunk. Tulajdonos: Gervai János: Bár a birtoképítésbe első generációsként, önerőből vágtam bele, mindehhez komoly szakmai hátteret nyújtottak korábbi munkahelyeim. 2011 és 2020 között Michelin csillagos éttermekben is találkozhattak velem a gasztronómia és a borok iránt érdeklődők. 2013 és 2018 között az ONYX, majd – Széll Tamást és csapatát követve – a STAND Étterem head sommelier-jeként minden nap megtapasztalhattam, hogy bármennyire is összetett a munkánk, a vendéget elsősorban egy jóleső bor érdekli, ez motiválja arra, hogy legközelebb is az általam ajánlott palackot válassza

A pince és a hozzá tartozó üzem bemutatása:

Kis Sváb pincében dolgozok. Acél tartájokban és fahordóban erjed és érik a bor. Kosaras préssel dolgozok.

Az ültetvény bemutatása:

Etyeki és Váli szőlőket dolgozok fel. Az ültetvények nagy része 30 éves, de van közöttük fiatal telepítés is. Zöld veltelíni, szürkebarát, sauvignon blanc, chardonnay és pinot noir fajtákkal dolgozunk.

A birtok borai:

Sikkes házasítás és a borvidékre jellemző 3 fajta bor: Sauvignon Blan, Chardonnay, Pinot Noir.

Vendégfogadás és egyéb szolgáltatások:

15-max 20 főig tudunk kóstoló vendégeket fogadni akár a pincében, akár dűlő túrára. Hideg tálakkal, vagy egy hangulatos bográcsozással kísérve.

Természeti és kulturális látnivalók a környéken:

Budajenő: Öreg templom, Magtár, öreg temető, pincesor Zsámbéki romtemplom

További gondolatok a birtokról:

KÜLDETÉSEM 2020 nyarán döntöttem úgy, hogy „főállású borász” leszek. Alapvetően meszes, krétás ízvilág és elegancia jellemzi boraimat, ez lett a védjegyem, de ma már komolyabb beltartalmú palackok is kikerülnek a kezem alól. A sauvignon blanc mellett zöldveltelinit, szürkebarátot, pinot noirt és chardonnay-t dolgozok fel. Munkám során törekszem arra, hogy BIO művelési módot szem elött tartva gondozzam a szőlőimet és boraimat. A minőségből azonban nem engedek. Az évek során megtanultam azt is, hogy alázat és türelem nélkül nincs eredmény. Éppen ezért bízom benne, hogy borászatomat a következő generáció tovább fogja vinni – ehhez azonban nélkülözhetetlen a vendégek elégedettsége. Tartsanak velem!