Gere Tamás és Zsolt Pincészete - Villány

Középbirtok

Teljes cím:

7773 Villány, Diófás u.1

A birtok története:

Az 1980-as években elkezdett vállalkozás mára ismert családi pincészetté nőtte ki magát. Az apa, Gere Tamás mellett a következő nemzedék is belépett a sorba. Zsolt képzett borász, és főleg a pincében tevékenykedik. Viktória az idegenforgalmi szakmában szerzett diplomát és a borház háziasszonya.

A pince és a hozzá tartozó üzem bemutatása:

A szőlő feldolgozása és a bor érlelése a nagyharsányi pincénkben történik. A leszüretelt szőlő műanyag ládákban kerül beszállításra, majd válogatás után bogyózva kerül az erjesztő tartályokba. Az erjesztés kóracél tartályokban zajlik, ezt követően a vörösborok nagy fahordókba és barrique hordókba kerülnek. A fehér és rosé borok rozsdamentes acéltartályban lesznek tárolva palackozásig. A villányi palackozó üzemünkben folyik a borok palackozása és a palackos érlelés.

Az ültetvény bemutatása:

A legdélibb magyar borvidék, Villány különleges adottságokkal rendelkezik a fekvésével, talajával, mikroklímájával, melyek révén a szakértő borászok különleges ízeket zárnak a palackba. A borvidéken belül a pince legértékesebb szőlőterületei a Csillagvölgy, Kopár, Remete, Szarkás, Várerdő és Zuhánya dűlőkön találhatóak.

A birtok borai:

DHC Classicus Kategória A Gere Tamás felirattal ellátott borok az alapsorozatot képviselik a pincészetnél. Az ebben a szortimentben szereplő fajták döntően a minden évben megjelenő borokat jelentik: fehérborok, rosé, egyszerűbb vörösborok. A kínálatban azonban megtalálható egy-egy testesebb, fahordós érlelésű cuvée vagy cabernet sauvignon is. Válogatás / DHC Premium Kategória: Válogatás sorozatunk a pincészet legszebb tételeit foglalja magába. Minden esetben fajtaborokról van szó, melyek csak a legjobb évjáratokban készülnek. Aureus Cuvée A pincészet csúcsbora, amely az Aureus nevet viseli. A cuvee tükrözi pincészetünk kiforrott stílusát. Neve utal arra, hogy kivételes borvidékünkön teremhet arany ( Aureus ) a föld felett is. A bor egységét három fajta adja: Cabernet Franc, Merlot és Cabernet Sauvignon. A szőlők a Szarkás-, és a Várerdő dűlőből származnak, amelyek a borvidék legjobb adottságú területei közé tartoznak.

Vendégfogadás és egyéb szolgáltatások:

A Villány központjában található Diófás téri pincében a hét minden napján szeretettel várjuk borbemutatóra, pincelátogatásra a borkedvelő látogatókat. Szolgáltatásaink: Borértékesítés Borkóstoló borkorcsolyával, valamint hideg vagy meleg egytálétellel előzetes megrendelés alapján. Pincelátogatás Konferencia terem Külön terem Szállás: 18 fő részére kétágyas, zuhanyzós, klimatizált, TV-vel felszerelt szobákban Panziónk egyéb szolgáltatása: - Zárt parkoló - Frissítő masszázs időpontegyeztetéssel - Széfszolgáltatás - Korlátlan internet hozzáférés - Kerékpár kölcsönzés - Programszervezés - Szabadtéri főzési lehetőség