Gedeon Birtok - Izsák

Nagybirtok

Teljes cím:

6070 Izsák, Gedeon dűlő 204.

Telefon:

+36703983469

Ügyvezető igazgató:

Varga Árpád

Kereskedelmi igazgató:

Csiszer László

Marketingigazgató:

Fülöp-Varga Krisztina

Szőlészet vezető:

Bisziok Miklós

Főborász:

Zeleni Viktor

A birtok története:

80 ha-os Ágasegyháza és Izsák között elhelyezkedő szőlőbirtokunk dűlőinek klimatikus és talaj-jellemzői sajátos borkarakter kialakítását teszik lehetővé. Borászatunkban a borvidékre jellemző könnyed, friss, gyümölcsös fehér és roséborokat készítünk. Törekszünk arra, hogy a fehér és roséborok a lehető legtöbbet őrizzenek meg a leszüretelt szőlő friss üde ízéből, illatából. Az üde gyöngyöző borok területén is jeleskedünk, valamint néhány éve elkezdtük a testes, tüzes és érlelt vörösborok előállítását is, amelyekből mára több szép tétellel büszkélkedhetünk.
Boraink reduktív technológiával készülnek. Pincénkben irányított erjesztéssel, hűtéssel készítjük a borvidékre jellemző, magas minőségi követelményeknek is megfelelő borainkat. Célul tűztük ki, hogy a legjobb alapanyagból nagyon jó minőségű bort készítsünk. Ennek megfelelően alakítottuk ki a borászati technológiánkat, amelyet folyamatosan fejlesztünk. Szeretnénk e táj borait újra rangra emelni.

Az ültetvény bemutatása:

Szőlőfajtáink nagy részét a hagyományos, borvidékre jellemző fajták adják. Borászatunk különlegessége az arany sárfehér szőlőfajta, de mellette megtalálható a kövidinka, cserszegi fűszeres, irsai olivér, kadarka, generosa is. Világfajták közül rajnai rizling, zöld veltelini, cabernet sauvignon, kékfrankos és merlot is. A ránk jellemző borok kedvességét, eleganciáját a borászati filozófiánk mellett a löszös-kvarchomokos talaj biztosítja.

A birtok borai:

Rajnai rizling 2017 - Országos Borverseny, Aranyérem
Kövidinka 2020 - Vinagora ezüstérem
Cuvée Brut pezsgő - Vinagora ezüstérem

További gondolatok a birtokról:

Az izsáki pezsgőkészítés hagyománya számunka is kötelező jelleggel hat, így a 2019-es évjáratban elkészítettük első pezsgőinket is. Jelenleg már 5 féle pezsgővel dolgozunk, klasszikus illetve prestige kategóriában.