Vida Családi Borbirtok - Szekszárd

Középbirtok

Teljes cím:

7100 Szekszárd, Napfény utca 27/a

Telefon:

20 911 7239

A birtok története:

Jelenlegi birtokméretünk 20 hektár, ebből 10 hektár termő, 3 hektárt 2011 tavaszán telepítettünk, további hetet pedig ősszel tervezzük. Családi Borbirtokunk központja, feldolgozónk és pincénk a Baktában található, az utolsó egybefüggő 1ha-os területen. Ettől a ponttól keletre kezdődik a sík terület, amely egészen a Kárpátokig tart. A felkelő nap sugara a szőlődombba ütközik, és korán kezdi sugarával melengetni. A szekszárdi dombok nagyszerűsége a védett völgyekben rejlik, ahol különleges mikroklímák alakulnak ki.

A pince és a hozzá tartozó üzem bemutatása:

Családi Borbirtokunk központja, feldolgozónk és pincénk a Baktában található, az utolsó egybefüggő 1ha-os területen. Ettől a ponttól keletre kezdődik a sík terület, amely egészen a Kárpátokig tart. A felkelő nap sugara a szőlődombba ütközik, és korán kezdi sugarával melengetni. A szekszárdi dombok nagyszerűsége a védett völgyekben rejlik, ahol különleges mikroklímák alakulnak ki.

Az ültetvény bemutatása:

Jelenlegi birtokméretünk 20 hektár, ebből 10 hektár termő, 3 hektárt 2011 tavaszán telepítettünk, további hetet pedig ősszel tervezzük.

Vendégfogadás és egyéb szolgáltatások:

Borkóstoló és vásárlás Előzetesen egyeztetett időpontban, sok szeretettel várjuk 24 fős, hangulatos borkóstoló termünkben, szép időben pedig madárcsicsergős teraszunkon. Személyes vásárlás hétfőtől péntekig 14-18 óra között, hétvégén előzetes egyeztetés alapján.

További gondolatok a birtokról:

Nem tudom miért, de gyermekkorom óta a földhöz, a terra-benedicta-hoz vonzódom, pedig a családomban senki sem volt földműves ember. Én lettem ilyenné. Sokszor veszem észre magam, hogy egyszerűen jóleső érzés kézzel morzsolgatni a hantokat. A talaj, a növény és a nap teremtette meg az emberiség számára az élet lehetőségét. Nagyon fontos lenne, hogy erre a kincsre az ember vigyázzon.