Linbrunn Pincészet - Villány

Középbirtok

Teljes cím:

1149 Budapest, Egressy út 122., Villány-Virágos Pincesor 49.

Email cím:

info@linbrunn.hu

A birtok története:

Jó annak, aki mifelénk szőlősgazda, hiszen különösen szép munkája van: gondoskodik arról, hogy ami a villányi talajban, klímában benne van, az kerüljön át a szőlőbe, és váljon megőrizhetővé a borisszák számára. Mi a Linbrunn Pincészet alapítói, a hetvenes évektől foglalkozunk szőlőtermeléssel, borkészítéssel. Figyelünk arra, hogy jó szőlő kerüljön az erjesztőkádba és gondosan ügyelünk a borra, hogy az a sok íz, melegség kedves üzenet ami a szőlőben benne volt - amit a természet a Jóisten áldásával létrehozott - az belekerüljön a palackokba. Most, Linbrunn Pincészetként szeretnénk a palackokba rejtett borainkat az Önök asztalára tenni. Tudjuk, hogy a bor nem csak egy ital, hanem barát, egy csipet történelem, egy nagy adag gasztronómia, az ízek csodálatos világa, melyre nem csak az egészségünk megőrzése érdekében hanem a szórakozásunk, a társasági élet során is szükségünk van.

A pince és a hozzá tartozó üzem bemutatása:

A Linbrunn Pincészet célja, hogy a villányi borvidéken prémium minőségben termelt, hozamkorlátozott szőlőiből készített borokból a professzionális technológia, termelés és környezet biztosításával a legtöbbet, a legjobbat hozza ki, és ezt értékesítse a minőségi borkultúra iránt elkötelezett vásárlók részére. Célunk a villányi borászat hírnevének általunk is történő erősítése, megőrzése. A Villány-Virágos Pincefalu építészeti értékeinek megőrzése mellett a LINBRUNN Pincészet hosszú távú küldetése, hogy megújítsa az alvó pincefalu életét, kulturális, turisztikai és működési szinten egyaránt. Társaságunk kiemelt célja a környezet védelme, működése során óvja mind a szőlőtermelés, mind a borkészítés során. A Pincészet mindent megtesz, hogy borai a legjobb eredményeket érhessék el, vevőinek bizalmát megnyerve és megtartva.

Az ültetvény bemutatása:

A Linbrunn Pincészet szőlőterületeinek egy része a Szársomlyó délkeleti oldalán, nagy része a kisharsányi dűlőkben, a Hajdúson, Bocoron található, kisebb területek pedig Villányban teremnek. A szőlők napsütötte területeken, déli, dél-nyugati vagy ritkábban dél-keleti fekvésűek. A Villányi Borvidék emblematikus hegye, a Szársomlyó a Nagyharsányi Hegyközséghez tartozik. Itt a Remete-dűlőben a villányi borok védjegyének számító portugieser bor alapjául szolgáló 0,5 ha kékoportó szőlőnk terem, s új telepítésként 1,2 ha cabernet sauvignon szőlőt nevelünk. Villányban a Nagyharsányi út felett 0,3 ha kékoportó szőlő, a szőlőskertekben 0,2 ha kékoportó, s a hattyúk lakta horgásztó felett a Lajoshegyen 0,2 ha blauburger szőlő terem.

A birtok borai:

Linbrunn Syrah 2011 - A 2013.évi húshagyókeddi Nagyharsányi Borversenyen: és ARANYÉRMET NYERT! | 2013. júniusában a VinAgora Nemzetközi Borversenyen ARANYÉRMET nyert! Linbrunn Rajnai Rizling 2012 - A Nagyharsányi Borversenyen 85,5 ponttal ezüstérem, a Villányi Borversenyen 88,6 ponttal aranyérem. Linbrunn Kékfrankos Rosé 2012 - Nagyharsányi Borversenyen ezüstérem, a Villányi Borversenyen 87,6 ponttal aranyérem, valamint az I. Villányi Nemzetközi Rozéversenyen 2013-ban szintén ARANYÉRMET nyert! Linbrunn Portugieser 2012 - Ezüstérmes lett a 2013. évi PORTUGIESER DU MONDE, vagyis a Pécsi Nemzetközi Portugieser Borversenyen. Linbrunn Cabernet Sauvignon 2010 - 85 ponttal a MUN-DUS Nemzetközi Borversenyen 2013-ban ezüstérmet nyert!! A Villány Hegyközség 2013. március 6-án rendezett borversenyén EZÜSTÉRMET nyert! Linbrunn Chardonnay Virgin 2011 - A bor négy aranyérmet és egy Nagy Aranyérmet nyert, 2012.júniusában a 13. VinAgora Nemzetközi Borversenyen 82 pontos minősítést kapott.

Vendégfogadás és egyéb szolgáltatások:

Borkóstoló: a Linbrunn Pincészet okleveles boraiból! - 6 féle kiváló minőségű bor - zsíros és tepertőkrémes kenyér, zöldekkel - családias hangulat 2.790 ft/fő Jelentkezés a 06/70 336-33-08-as telefonszámon lehet!

További gondolatok a birtokról:

A Linbrunn Pincészet megalakításával közel négy évtizedes villányi borászati múlttal rendelkező családi vállalkozás lépett új korszakába. Őstermelőként már a hetvenes évek elejétől termelünk Villányban szőlőt és készítünk belőle ízes vörösbort. 2010-ben szőlőbirtokunkat az addigi 2,5 hektárról 22 hektárra növeltük és ezzel lehetővé vált számunkra az önálló piacra lépés. Nevünk, a LINBRUNN az alapító Kertész Jenő édesanyjának neve, az ő nagyapja volt vincellér Szekszárdon és Magyaregregyen. A most 89.életévében lévő, villányi Linbrunn Paula néni egész élete a szőlőben telt el, ott dolgozott kicsi gyermekként, és dolgozik erejéhez képest a mai napig is. Cégünk neve tisztelgés előtte, főhajtás a sok névtelen napszámos előtt, kiknek keze munkája nélkül nem lehetne olyan jó a villányi bor ma sem.