Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka – tanácsok a versenyző birtokoknak, FRISSÍTÉS

Elindult a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2019. évi kiírása. A verseny menete hasonló a tavalyihoz, mindössze annyi változott, hogy kategóriánként nem négy, hanem három pályázó kerül a döntőbe. Ők viszont az eredményhirdetésen mindhárman oklevelet kapnak. 

De nem csak az oklevéllel jutalmazott 9 borászat nyer, hanem azok is, akik nem kerülnek be az idei döntőbe, hiszen az adatlapjukat akár több ezren is megnézik, aminek a marketingértékét nem akarjuk most hangsúlyozni.

Egy birtok népszerűsítéséhez csak annyit kell tenni, hogy a tulajdonos vagy megbízottja benevezi a versenybe. Lássuk, mit tegyen az, aki eredményesen szeretne szerepelni. (Azoknak a figyelmét különösen szeretnénk felhívni az alábbiakra, akik a borespiac.hu megújulása előtt, még a régi oldalunkra töltötték fel az adatlapjukat. Azok az információk átjöttek az új oldalra, de a kis képek természetesen kicsik maradtak.)

 

Ha az Ön birtokának még nincs adatlapja, nevezze be egyszerűen a versenybe. Ennek nincs költsége, csak egy kis figyelmet kell fordítania rá. Először is kattintson a Bor és Piac weboldalán a Borászatok menüpontra, majd az oldal jobb szélén keresse meg a FELTÖLTÖM A BIRTOKOM ADATAIT gombot. Kattintson rá, és töltse ki értelemszerűen: válassza ki a borvidéket, írja be a birtok elérhetőségét, fontosabb munkatársait, töltsön fel egy kiemelt és 11 további képet, válassza ki az általunk összeállított listából a birtokon művelt szőlőfajtákat (a SZŐLŐFAJTÁK MENTÉSE gomb megnyomása után automatikusan visszakerül az adatlapra), és amikor mindennel elkészült, még jelölje be a “nem vagyok robot” négyzetét, és nyomja meg legalul az ELKÜLD gombot. Ezzel készen is van, máris bekerült a versenybe.

 

Ha az Ön birtokának már van feltöltött adatlapja, nézze át, és szükség szerint javítsa, szépítse. A következőkre kérjük:

– Nézze meg a saját birtoka adatait, és ha valamit javítani kell, írja meg a legszebb@borespiac.hu emailcímre. A javítás akkor a leggyorsabb, ha a módosítandó bekezdést egyben átküldi nekünk.

– Ha a fotógaléria első képe most álló formátumú fotó vagy logó, javasoljuk, küldjön helyette egy fekvő képet. A képek ideális mérete 1500*900 pixel, akkor jelennek meg szépen a galériában. Ha nincs barátságban a Photoshoppal és a pixelekkel, küldjön minél nagyobb, legalább 1 MB méretű fotót, mi átméretezzük és feltöltjük.

– A Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2019 verseny szabályaival összhangban három kategóriába soroltuk a birtokokat: kisbirtok (legfeljebb 10 hektár megművelt szőlő), középbirtok (11-50 hektár között), nagybirtok (51 hektár fölött). A rendelkezésünkre álló információk alapján besoroltuk a birtokokat. Ha tévedtünk, jelezze, átsoroljuk a birtokát!

– A birtokon termesztett szőlőfajtákat címke formájában el lehet helyezni az adatlap alján, az új regisztrációk már így készülnek. Ha az Ön régebbi adatlapján jelenleg nem szerepelnek a szőlőfajták, küldjön nekünk egy listát, és mi kiegészítjük az adatlapot. (Ez a felhasználók számára lesz hasznos kiegészítés: ha például valaki Kadarkát szeretne kóstolni, csak rákattint a Kadarka címkére, és a www.borespiac.hu oldal azonnal listázza számára a Kadarkát termelő birtokokat.)

– Ha vállalkozásának több borvidéken is van pincéje, ültetvénye, akkor azokat borvidékenként külön töltse fel.

– Ha úgy ítéli meg, hogy nem javítani szeretne, hanem inkább teljesen új adatlapot és fotókat töltene fel, jelezze nekünk, akkor töröljük a régi adatlapot, Ön pedig a régi oldal törlése után készíthet egy új, jobb, szebb, alaposabb birtokbemutatót. Ehhez csak kattintson a http://borespiac.hu/boraszatok/oldal jobb szélén látható FELTÖLTÖM A BIRTOKOM ADATAIT gombra, és járjon el úgy, ahogy a cikk elején leírtuk.