Óbudai Bornapok

A hagyományok szerint érkezik idén ősszel is a VI. Óbudai Bornapok szeptember 21-23. között. A háromnapos bormustrán az érdeklődők válogatott hazai borokkal találkozhatnak és szakértő sommelier segítségével mélyíthetik el boros ismereteiket, miközben a zenei programok hamisítatlan fesztiválhangulatát élvezik az óbudai Fő téren.

15 magyar borvidék zamatával, illatával és bukéjával készül a 29 résztvevő hazai pincészet „Budapest legkulturáltabb boros rendezvényén”, ahogyan maguk a borászok nevezik már évek óta az eseményt. A hagyományokhoz idén is hűek maradnak a szervezők, és a visszatérő nagy pincészetek mellett bemutatkozási lehetőséghez jutnak még kevésbé ismert, de figyelmet érdemlő borászatok is.

Káli Ildikó

A kísérő rendezvények között Borkörképeken lehet majd ismerkedni a válogatott hazai palackokkal: a „remekműveket” Káli Ildikó borszakértő, a Magyar Sommelier Szövetség Tiszteletbeli Elnöke kalauzolásával kóstolhatják végig a résztvevők. A borokat kísérő koncertek sorában színpadra lép majd a jazz és a swing világának több hazai képviselője, míg a borokat kísérő gasztrofalatok közt akár az Óbuda Burgert is megkóstolhatják a látogatók.