Ile de France sajtok magyar piacra is

A jó bor tejtestvére a jó sajt. Így aztán minden borkedvelő számára fontos tudni, milyen újdonságok vannak a sajtpiacon. Most egy új francia termékcsalád színesíti majd a kínálatot, az Ile de France.

Akár a divat, akár a gasztronómia világáról van szó, a francia jelző mindig a könnyed elegancia és a kifinomult ízlés záloga. Pontosan ez az életérzés jellemző az Ile de France sajtcsaládra, amely a világ szinte minden pontján megtalálható a boltok polcain és mostantól Magyarországon is kapható.

A hazánkban még kevéssé ismert Ile de France márka a 30-as évek közepén született meg. Töretlen népszerűségét és nemzetközi karrierjét elsősorban annak köszönheti, hogy a lágyabb és a karkeretesebb ízek kedvelői egyaránt megtalálják a nekik tetszőt az ötféle változat között. Másik nagy előnye, hogy szendvics alapanyagként is hamisítatlan gourmet élményt kínálnak. A szeletelt sajtokból nagyszerű hideg vagy meleg szendvicsek készíthetők, de hamburgerek és paninik izgalmas kiegészítője is lehet. Ezt az erős francia márkát ötféle izgalmas ízben forgalmazzák.

Azt, hogy az otthoni gasztronómiában is meg lehet valósítani a francia konyhára oly jellemző elragadó eleganciát nem kisebb személyiség, mint a Francia Sajtmesterek Nemzetközi Céhének elnöke, Roland Barthélemy mutatta meg. Szenvedélyes előadásában kihangsúlyozta a kreativitás fontosságát. Szerinte ahhoz, hogy a sajtfogyasztás valódi kulináris élménnyé váljon, nem kell különleges konyhatechnológia és kivételes alkalmakra sem érdemes várni. Egyedül magas minőségű sajtokra, fantáziára és merészségre van szükségünk ahhoz, hogy a stílust és eleganciát finoman ötvöző, franciás hangulatú falatok kerüljenek az asztalra.

A sajtcsalád tagjai a lágy, tejszínes Cremerin, az erős ízeket képviselő Baldaran, a gyümölcsös zamatú, lyukacsos Normantal, a lágyan olvadó Chramidor és a jól olvadó, gyümölcsös, lyukas Montaver sajt. Az első hármat elsősorban hidegen, míg az utolsó kettőt melegen fogyasztva ajánlja a gyártó. Mindegyik szeletelve 100 grammos kiszerelésben, külön csomagolásban kerül forgalomba. A sajtok Franciaországban, nagy szakértelemmel készültek és a Pannontej Zrt. importálja Magyarországra.