Első májusi hétvége a Sabar Borházban

Január végén indult újra a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület által szervezett Borbarangolás rendezvénysorozat a borvidék borászainak, éttermeinek és szálláshelyeinek példaértékű összefogásával, melynek keretében június 15-ig hétről hétre más borosgazda vagy étterem biztosít borkóstolási és étkezési lehetőséget. A mostani hétvégén, május 5-én a Sabar Borház várja vendégeit 3 fogásos vacsorával, és 9 tételes borkóstolóval.

A Sabar Borház a Káptalantóti határában emelkedő kicsiny Sabar-hegyről kapta a nevét, mely adottságait tekintve nagy reménységű termőhely. Itt található a Sabar Borház birtokközpontja és szőlőterületeinek jelentős része. A pincészet kis tételszámú, jó ár/érték arányú, a termőhelyet hűen tükröző fajtaboraira hamar felfigyeltek a minőségi borok iránt elkötelezett fogyasztók. A 2009-es megalakulás óta eltelt időben termőterületeik 7 hektárra bővültek, felújítottak és borral töltöttek meg két pincét, gondoskodva róla, hogy visszatérjen az élet a kis szőlőhegyre. 2018 tavaszától az új kóstolóteraszon várják vendégeiket, csodás kilátással a Tapolcai-medencére.

Persze egy jó tó-körüli kirándulás nélkül nem komplett a Badacsony-környéki hétvége. Ehhez jó lehetőséget kínál a Folly Arborétum és Pincészet, a szigligeti vár, vagy esetleg a Badacsonylábdihegyi Ökocentrum. A jelek szerint marad a korai nyár, így a fürdőruhát se felejtse senki otthon!