Szekszárdon lesz a Sommelier Bajnokság első fordulója

DSC 1133

Idén is kétfordulós lesz a Magyar Sommelier Bajnokság. A Magyar Sommelier Szövetség 2018-ben is megrendezi a szakma országos bajnokságát, amelynek elődöntője február 24-én, szombaton 11.00 órakor- ebben az évben ismét vidéken- a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központban kerül megrendezésre, Szekszárd város Önkormányzata és a Szekszárdi Borvidék borászatainak támogatásával.

A bajnokság célja, hogy magas szintű megmérettetési lehetőséget biztosítson a vendéglátás azon dolgozóinak, akik a sommelier szakmában dolgoznak, vagy a sommelier szakma a munkakörük része. A szervezők célja továbbá a meglévő szakmai kapcsolatok erősítése és új személyes kapcsolatok kialakítása, valamint a sommelier munka további népszerűsítése.

DSC 1182

Az előző év gyakorlatának megfelelően ezúttal is nyílt versenyt tartanak, vagyis a megmérettetésen nemcsak a Szövetség tagjai, hanem minden olyan szakember részt vehet, aki tudásáról ebben a formában is számot kíván adni.

Az elődöntőben a részvevők előbb írásbeli feladatokat (tesztlap kitöltése, 3 bor kóstolás utáni megnevezése)  oldanak meg, majd vörösbort dekantálnak továbbá megfelelő ételt ajánlanak hozzá  végül két bort öt étellel párosítanak.

A döntőbe három versenyző jut, akikre hat gyakorlati feladat megoldása vár a nagyközönség előtt 2018. március 4-én 11.00 órakor a Gerbeaud Ház Átrium termében..

 

A verseny fővédnöke Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

 

A részvétel iránt érdeklődő sajtó és a szakemberek bővebb információkat a nevezéssel kapcsolatban Schneider Miklóstól, a Szervezőbizottság elnökétől kaphatnak (telefon:+36 30 992 92 22).