A szőlészet és borászat turisztikai lehetőség

A szőlészet és borászat turisztikai lehetőséget jelent, az ágazat célja a minőséget képviselő borturizmus fejlesztése – hangsúlyozta Zilai Zoltán, a Magyar Bor Akadémia elnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Kiemelte: a borturizmus segíti meghatározni a táj identitását, jó marketingeszköz, ugyanakkor a borok fontos szerepet játszanak a vendéglátás megújulásában is.

Légli Ottó, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa elnöke a műsorban beszámolt arról, hogy több szakmai szervezettel közösen hagyományteremtő szándékkal megrendezték az első országos szőlész-borász konferenciát, hogy rendszeres fórumot teremtsenek a szakma előtt álló feladatok megbeszélésére.

A tavaly elfogadott stratégiában kimondták, meg kell újulnia a szakmának – hívta fel a figyelmet Légli Ottó, aki szerint a szőlész-borász szakma nyitott az új eredményekre, a megújulás alapja pedig a világszínvonalú tudás.

(Forrás: MTI; Szigetváry Zsolt képén Zilai Zoltán Áder János köztársasági elnökkel beszélget)