A CsabaPark további fejlesztésére nyert el forrást Békéscsaba

A gasztronómiai és élménypark további fejlesztésére nyert el 739 millió forintot a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) keretéből Békéscsaba. A tervek szerint bormúzeum is nyílik a rendezvényközpontban.

A forrásból felújítják a volt Trófea szálló épületét, irodákat, fogadóhelyet alakítanak ki az épületben. Csabai kolbász tematikájú élményparkot, 5,2 kilométeres tematikus erdei sétautat, valamint egy 3,5 kilométeres rekortán futópályát hoznak létre a Parkerdő területén, ahol a zöldfelületet is rendezik, utcabútorokat helyeznek ki, cserjesávot telepítenek.

A CsabaPark fesztiválhelyszín komplex turisztikai fejlesztése e héten szerdán kezdődik, a korábban elnyert 1,3 milliárd forintos Top-keretből 215 millióért új látogatóközpontot, 156 millió forintból pedig egy új fogadóépületet építenek fel a park Körte sori részén, legkésőbb 2018. október végéig. Utóbbi épület a tervek szerint bormúzeumként funkcionál majd, és a Csabagyöngye szőlő népszerűsítését szolgálja; a látogatóközpontban pálinkamúzeumot alakítanak ki.

A CsabaPark fejlesztésének egyik fő célja, hogy a jövőben ott rendezhessék meg az országos népszerűségre szert tett Csabai Kolbászfesztivált a jelenlegi helyszín, a Sportcsarnok helyett.

Egy szeptemberi kormányhatározat szerint a kormány a Modern Városok Program keretében külön is támogatja a CsabaPark Gasztronómiai és Élménypark fejlesztését egymilliárd forinttal. A CsabaPark fejlesztését a kormány nyáron nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá nyilvánította.

(Forrás: MTI, fotó: CsabaPark)