Ismét Tokaji Ősz

14. alkalommal sereglik a borgasztronómia krémje a tokaji borvidékre. A rendezvény idei szakmai vezetője Mészáros László birtokigazgató és a Disznókő.

A háromnapos esemény ismét a borvidék nagyságára és páratlanságára kívánja felhívni a figyelmet, melyhez közel 50 top borászatot hívott segítségül. A legszebb borok és a festői dűlők találkozása idén egy Tokaji Nagykóstolón csúcsosodik ki, ahol világhírű előadók mesterkurzusai várják a borértő és borszerető közönséget.

A programról a napokban tartottak sajtótájékoztatót Budapesten a Tokaji Ősz szervezői és a Disznókő Birtok vezetése. Mészáros László, a Disznókő birtokigazgatója elmondta, személy szerint ez a kedvenc rendezvénye a borvidéken, így nagy örömmel fogadta a felkérést a szervezőktől, miszerint segítsen a program szervezésében. Hozzátette, a birtok szívesen sorakozott fel a Tokaji Ősz csapata mellé, hiszen a cél és a szellemiség hasonló: Megmutatni a borvidék nagyságát, páratlanságát, az itt termő borok egyediségét és a borvidék gyönyörű természeti értékeit.

A Tokaji Ősz szeptember 15-17. között limitált létszámban fogadja igényes borértő vendégeit, akik a vidék legszebb borait kóstolhatják a legpatinásabb tokaji pincékben. A szép borok mellé pedig valódi fine dining élmények sora várja vendégeinket. A hagyományos pénteki gálavacsorát az év vidéki éttermében, a mádi Gusteau-ban költhetik el a vendégek. Szombaton a korábbiaktól eltérően, hét településszintű kóstolócsoport indul majd, hogy a borászokkal személyesen fedezzék fel a borvidék kincseit.

A legnagyobb attrakció szombaton este várja a Tokaji Ősz látogatóit. Több mint 50 Tokaj-Hegyaljai top borászat részvételével első alkalommal rendezik meg a Tokaji Ősz Nagykóstolót. A grandiózus sétáló kóstolóra Tokaj történelmi belvárosában, a Kulturális negyedben kerül sor. A vacsoraélményt a helyi gasztronómia jeles képviselői biztosítják, ezzel párhuzamosan pedig elkezdődnek mesterkurzusaik.

A borvilág egyik híressége, Christian Seely, az AXA Millésimes vezérigazgatója személyesen tart portfólió kóstolót, mely valódi kuriózumnak ígérkezik.

Champagne mesterkurzusukon a világ nagy buborékosaival ismerkedhetnek a vendégek.

A Disznókő birtok és Mészáros László, mint szakmai vezető a Tokaji Ősz záró napján birtoklátogatásra invitálja a résztvevőket, akik belekóstolhatnak a valódi hegyaljai szüret autentikus életébe.