Két magyar Trófea-díj a világ egyik legnagyobb borversenyén

A somlói Tornai Pincészet 2015-ös Prémium Juhfarkja és a Grand Tokaj 2013-as 6 puttonyos Tokaji Aszúja is elnyerte idén a legmagasabb elismerést, a Trófea-díjat a londoni International Wine Challenge-en.

 

A Tornai Pincészet világviszonylatban is ritka eredményt ért a világ egyik legbefolyásosabb és legalaposabban bírált borversenyén, hiszen mostani sikerével megszakítás nélkül harmadik évben érdemelte ki a Trófea-díjat.

A többfordulós bírálati folyamatban az éremre jelölt borokat három bizottság értékeli, legalább tíz, komoly szakmai múlttal rendelkező zsűritag részvételével. Az IWC-re évente több mint 15 ezer bort neveznek a világ több mint 50 országából, közülük mindössze 500 kap aranyérmet, és kategóriánként egy érdemel Trófea-díjat.

Ezek a legjobbak közül is kiemelkedőek, hiszen az aranyérmes borok újrakóstolásával választják ki őket; különösen ritka, hogy egy borászat három egymást követő évben is Trófea-díjas bort képes produkálni.

A magyar termelők az IWC által közzétett eredménylista szerint idén 8 aranyérmet, 11 ezüstöt és 11 bronzérmet nyertek el, további 15 magyar bor pedig elismerő oklevélben részesült.

(Forrás: MTI)