Szakmai délutánt szervez az MTKI

A február 15-ei borászati szemináriumon az erjesztéssel kapcsolatos ismereteket adnak át a téma elismert szakemberei.

 

A Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet rendszeresen szervez borászati témájú szemináriumokat is. 2017. Február 15-én 13:30-tól a Soós István Borászati Szakképző Iskola Tangazdaságában (1221, Budapest, Jósika u. 2-18.) a következő témák kerülnek napirendre:

  • A piaci igényekhez igazított erjesztés technológia. Hogyan csökkentsük az allergéneket (bio-protekció a nem saccharomyces és almasavbontó kultúrák használatával)? – Marco Razzauti, Business Manager Wine Cultures, Chr. Hansen
  • Élesztő derivátumok és származékok használatának a hatása az erejsztésben és a bor érlelésben. – Janisz Topalidisz, Sales Representative Europe, Fermentis
  • Különböző tápanyagok hatása az erjesztés minőségére, illetve a borok kémiai összetételére, különös tekintettel az allergénekre. – Nyitrainé dr. Sárdy Diána, egyetemi docens, Szent István Egyetem, Borászati Tanszék
  • A malolaktikus fermentáció kockázatai és az irányítás alternatívái. – Dr. habil. Magyar Ildikó, egyetemi docens, Szent István Egyetem Borászati Tanszék
  • Brettanomyces/Dekkera élesztők detektálása, faji szintű azonosítása és mennyiségi meghatározása Real-Time PCR módszerrel. – Diósi Gábor, laboratóriumvezető, MMM Beverage Partner Kft.

A rendezvényen való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát legkésőbb 2017.február 14.-ig jelezheti Szendei Gergőnél a gszendei@mtki.hu email címen.